Inici
linia blanca
Any jubilar de sant Fructuós
linia blanca
Actes del martiri de sant Fructuós
linia blanca
Què és un Any Jubilar
linia blanca
Pregària i lema de l'any jubilar
linia blanca
Objectius
linia blanca
Condicions per rebre el jubileu
linia blanca
Els llocs jubilars
linia blanca
Projectes jubilars
   Projecte Pastoral
   Projecte Social
   Projecte Educatiu
   Projecte Cultural
linia blanca
Publicacions i escrits
linia blanca
Organització i enllaços
  AGENDA       NOTÍCIES       VÍDEOS   19 de maig de 2024
 
Projecte Cultural Projecte Cultural

REPRESENTACIONS TEATRALS


Representació teatral La passió de sant Fructuós

Dies: 10-21 de juny
Lloc: Amfiteatre
Hora: 22.00 h

La representació teatral suposa una gran quantitat d’actors i és realitzada per l’Associació Cultural Sant Fructuós amb la col·laboració de la Schola Cantorum i Orquestra dels Amics de la Catedral de Tarragona. Aquesta obra teatral està basada en les Actes martirials del bisbe Fructuós i els seus diaques Auguri i Eulogi, document datat entre la segona meitat del segle III i inicis del s. IV. La representació, a cavall entre el drama sacre i la reconstrucció històrica, participa d’una notòria bellesa i és un element de difusió i socialització del patrimoni de primer ordre. La creació teatral és obra del Sr. Andreu Muñoz, president de l’Associació Cultural Sant Fructuós. La música, a més d’alguna obra clàssica, en gran part es deu a la inspiració del mestre Joan Juncà, que la va compondre expressament per a la representació, i també al director del Cor i Orquestra, Mn. Miquel Barbarà.


Representació de la Petita història de sant Fructuós

L’Associació Cultural Sant Fructuós representa, a través dels seus socis més petits, aquesta adaptació teatral en versió infantil que va recorrent tota la geografia comarcal amb l’objectiu de sensibilitzar el públic més menut en la riquesa patrimonial de les Actes martirials de sant Fructuós. La representació té una durada de 55 minuts i la formen un total de 24 actors d’edats que van entre els 6 i els 14 anys. Es representa en molts llocs diferents del territori de l’arxidiòcesi.


Representació d’una reconstrucció d’un funeral paleocristià del segle V dC «In cœmeterio»

Dies: 15, 16 i 17 de maig
Lloc: Claustre de la Catedral Metropolitana i Primada de Tarragona

L’Associació Cultural Sant Fructuós realitza la reconstrucció del procés d’un funeral cristià d’època tardoromana a través de diversos quadres plàstics, des de la preparació i exposició del cadàver passant pel seguici fúnebre, l’enterrament i, finalment, la pregària pels difunts. La reconstrucció es realitza en el marc del claustre de la Catedral de Tarragona. Aquest espai va ser espai funerari en època tardoromana i visigòtica vinculat a la seu episcopal de la ciutat. Un audiovisual permet comprendre al públic l’evolució i transformació d’aquest espai al llarg del temps. Aquesta activitat s’emmarca en les Jornades de Reconstrucció Històrica Romana de la Tàrraco Viva. Hi col·labora un petit grup del Cor dels Amics de la Catedral, que interpreta música gregoriana.


Retaules vivents de Reus

Representació dels Retaules vivents de Nadal per part del Patronat Foc Nou de Reus. És una iniciativa teatral que es representa cada any a Reus i ens apropa de manera molt original al sentit del Nadal i les seves tradicions. En aquesta ocasió els retaules seran portats al marc escenogràfic del claustre de la Catedral de Tarragona.

Organitza: Patronat Foc Nou


4teatre.doc

04_representaciones.doc


 

Calendari
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

arquebisbat de tarragona


WEB PATROCINADA PER